Uncategorized

Den magiske energi – findes i din krop

…og måske er den slet ikke så magisk endda eller er den?

Det handler om at forstå, at din krop består af 100 billioner af celler og giver du dine celler blot en anelse opmærksomhed, kan det, du får igen føles som magi.
Hvad er det værste der kan ske? Måske vil du mærke mere energi, kreativitet og nærvær i din hverdag? Det er i den grad værd at prøve og er en simpel øvelse, der kun behøves at tager ca. 5 min om dagen at udføre.
Øvelsen går ud på, at du i et øjeblik i løbet af din dag, giver din tiende kranienerve, vagusnerven, din fulde opmærksomhed. Jeg siger ikke, at du vil kunne mærke en effekt af øvelsen med det samme. Som regel, når du prøver noget nyt, hvor din krop er involveret, skal kroppen være med på, at du faktisk mener det. Men da det er ren kemi, burde det virke med det samme.
Vagusnerven, betyder den vandrende nerve. Den har stor betydning for det parasympatiske nervesystem, hvilket kan betegnes som det beroligende nervesystem. Vagusnerven udspringer i hjernestammen og løber ned gennem halsen til lunger, hjerte og de indre organer i bughulen. Med andre ord, det er en nerve der er værd at kende og give lidt opmærksomhed – og netop i løbet af en arbejdsdag, der kan være travl. Da du bevidst aktiverer dit beroligende nervesystem stimulerer du vagusnerven og har lettere ved at komme i balance og mærke efter, hvilke beslutninger der skal tages. Krop og sind arbejder sammen og skaber plads i dig til at standse op og mærke efter i øjeblikket, hvilket er magisk.

Øvelsen:

Brug blot 5 min på, at trække vejret ind gennem næsen, helt ned til mellemgulvet. Tæl til to, inden du puster ud. Pust så langsomt ud, enten igennem munden eller næsen.

Du er velkommen til at ringe eller skrive, hvis du er interesseret i at høre mere eller lære flere øvelser at kende. Jeg har blandt andet specialiseret mig i at tage ud til virksomheder, hvor jeg fortæller og viser, hvordan vi kan give plads til de små mentale pauser i løbet af en arbejdsdag.
Kh Anne

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.